Recept -májkrém
Már gyerekként is imádtam, ahogy pedig cseperedtem, jobbra és jobbra vágytam. Az egyszerű konzerv doboztól eljutottam a "drága" konzerv dobozig. A 140 forintostól a 2000 forintosig. De úgy éreztem, hogy ennél több kell! Így aztán elkezdtem kísérletezni... Végülis mi kell a jó májkrémhez? Máj. Meg még valami: íz, azaz zöldségek. Elkezdtem együtt sütni őket. Máj -csirke, kacsa, liba, mindegy- és zöldségek.
-a képen hízott kacsamáj, de természetesen tökéletes a csirkemáj is.
Csirkéből
- csirkemáj (30dkg)
- tvpaprika (1db, darabolva)
- vöröshagyma (1 nagyobb, darabolva)
- sárgarépa ( 1 kisebb, előfőzve)
Kacsából
- kacsamáj (30 dkg)
- pritaminpaprika (fél, darabolva)
- lilahagyma (1 nagyobb, darabolva)
Libából
- libamáj (30dkg)
- pritaminpaprika (fél, darabolva)
- lilahagyma (1 nagyobb, darabolva)
Elkészítés: 140 fokon letakart tepsiben addig sütjük, amíg a zöldségek meg nem sülnek -nem égnek!!- ez kb 50-60 perc, utána kivesszük, és tejszínt adunk hozzá, 3-4 evőkanállal, és egy kevés igazi vajat. Az ízesítést mindenképpen zöld, még elő fűszernövénnyel tegyük. A csirkénél esetleg egy kis oregano. A kacsánál rozmaring, a libánál pedig koriander -de ez ízlés kérdése. Egy kis sót se felejtsünk el hozzáadni. Aztán turmix.
Gyönyörű látvány, fantasztikus ízvliág, tökéletes előétel.
Ha van kedved, kövess minket a Facebookon