Recept -garam masala csirke
Van az a pillanat, amikor bár este fél 10 van, mégis vágyom valami ízre, ami képes robbani a számban, mégsem akkora kalóriabomba, amitől rosszul érezném magam... Ilyen könnyű szösszenet például egy indiai... Mármint ha valaki a fűszereset azért bírja. Garam masala csirke, tojásos, cukorborsós basmati rizzsel.
Nézzük hogyan készül. A titok a fűszerezés, amihez kivételesen száraz örleményt használok. A csirkét először megpirítjuk a mangós olajon, aztán hozzáadjuk a főtt vörösbabot, hagymát és paradicsom kockát amivel tovább pirul. Közben fűszerezünk: só, gyömbér, koriander, chili, garam masala, mangó olaj, és amikor már majdnem kész, paradicsomszósszal, és vízzel felhúzzuk.
A köret is készül közben, megfőzzük sós vízben a basmati rizst. Amikor készen van, felvágjuk a cukorborsót, és elkeverjük benne. Extraként nálunk fürj tojás is került hozzá.
Íme, jó étvágyat. Este 10-re készen is lettem vele, és mindenféle lelkiismeretfurdalást mellőzve egy jót sikerült enni belőle. Majd holnap ráérek megbánni alapon :)
Ha van kedved, kövess minket a Facebookon!