2017. okt 03.

Recept -Szarvasgombás kacsa

írta: Női Akadémia
Recept -Szarvasgombás kacsa

kacsa_1.JPGSzarvasgombás kacsamell, mangós-feketecseresznyés rizzsel és saláta.

Alapanyagok:

- kacsamell, mangó, feketecseresznye, saláta, uborka, szárított paradicsom, málnaecet, szarvasgombás olaj

Elkészítési idő: 20 perc

Ahogy elkezdtük: a kacsamellet megszabadítottuk a hájas-bőrös részétől késsel úgy, hogy egy vékony hús réteget rajta hagytunk. Ezt felkockáztuk, és saját zsírjában lassú tűzön felraktuk.

kacsa2.JPGKözben vékony csíkokra vágtuk a kacsamellet, sóval, borssal és szarvasgombás olajjal meglocsotuk. Egy kevés petrezselyem, és kakuffűvet még szórtunk rá a biztonság kedvéért. Állni hagyjuk 10 percig.

Addig elkezdjük a rizst, és mellette a felkockázott mangót és feketecseresznyét megfonnyasztjuk.

A salátátába a következőket raktuk: saláta levél, mangó, szárított paradicsom, uborka. Erre málna ecetet spricceltünk, és kész is.

A kacsamellet magas hőfokon, oliva olajon pirítjuk kb 5-8 percig, ne legyen rágós, de a véreset mi nem szeretjük alapon. 

kacsa3.JPGKözben a kacsatepertőnk készen lett... Falatozunk belőle...

A kész finomság... A rizs összekeverve a mangós feketecseresznyével... A kacsamell megsütve... A saláta tálalva... 

 

Mérhetetlenül finom lett.

20 perc volt...

kacsa4.JPG

Jó étvágyat!

Ha van kedved, kövess minket a Facebookon

https://www.facebook.com/815Vacsorabar/

Szólj hozzá