Recept -Szarvasgombás kacsa
Szarvasgombás kacsamell, mangós-feketecseresznyés rizzsel és saláta.
Alapanyagok:
- kacsamell, mangó, feketecseresznye, saláta, uborka, szárított paradicsom, málnaecet, szarvasgombás olaj
Elkészítési idő: 20 perc
Ahogy elkezdtük: a kacsamellet megszabadítottuk a hájas-bőrös részétől késsel úgy, hogy egy vékony hús réteget rajta hagytunk. Ezt felkockáztuk, és saját zsírjában lassú tűzön felraktuk.
Közben vékony csíkokra vágtuk a kacsamellet, sóval, borssal és szarvasgombás olajjal meglocsotuk. Egy kevés petrezselyem, és kakuffűvet még szórtunk rá a biztonság kedvéért. Állni hagyjuk 10 percig.
Addig elkezdjük a rizst, és mellette a felkockázott mangót és feketecseresznyét megfonnyasztjuk.
A salátátába a következőket raktuk: saláta levél, mangó, szárított paradicsom, uborka. Erre málna ecetet spricceltünk, és kész is.
A kacsamellet magas hőfokon, oliva olajon pirítjuk kb 5-8 percig, ne legyen rágós, de a véreset mi nem szeretjük alapon.
Közben a kacsatepertőnk készen lett... Falatozunk belőle...
A kész finomság... A rizs összekeverve a mangós feketecseresznyével... A kacsamell megsütve... A saláta tálalva...
Mérhetetlenül finom lett.
20 perc volt...