2017. okt 03.

Market -Barcelona

írta: Női Akadémia
Market -Barcelona

Teljesen beleszerelmesedtünk. Nincs mese, eddig ez a piac ragadott magával a legjobban. Talán a napsütés, talán az emberek kedvessége, talán az, hogy nem volt olyan, amit ne találtunk volna, nem tudom. Az egyik, ha nem a kedvenc piacunk. A La Rambla-n található.

csu_lo_k.JPGTapas, hiszen Barcelonában vagyunk. Csülök tapas sült paprikával. Meglepően érdekes ízvilág, enyhén sörös, édeskés. Imádtuk!

 

 

 

rak_elo.JPGA halas pult. Ez olyan, mint a gyümölcs. Ha eddig nem akartuk, most akarjuk. Mert friss, mert él, mert  szép, mert kívánatos és itt születik meg az érzés, bárcsak hetekre érkeztünk volna, hogy minden receptet kipróbálhassunk... Nem látszik ugyan, de még mozogtak. Csak arra vártak, hogy valaki hazavigye és elkészítse a legfinomabbat belőlük.

rak_nasi.JPGAki pedig nem tudta kivárni, az falatozhatott egy keveset. Forró olajban kisütött rákfalatok, mennyei :)

 

sonka.JPGSonka... Mert ugye az sem maradhat el. Akár egy egészen nagyot is hazavihetünk, de mivel nekünk nem volt ekkora bőröndünk, szeleteket kértünk, darabokat. Ott egy kis kenyérrel, és fóliában itthonra. 

Aztán megpillantottuk a sétára, nézelődésre is alkalmas falatkákat. Ebből is beszereztünk. Egyik kezünkben kenyér, a másikban most már a rák után némi szalámi. Itt hiányzott igazán a harmadik kéz a paradicsomnak, de megoldottuk.

Alapvetően Barcelona nem olcsó, ezt el kell mondanunk. Budapesthez képest mindenképpen drága, ám vannak dolgok, amik nincsenek nálunk, vagy nem olyan könnyen elérhető, így aztán az összehasonlítás nehéz. 

A gyümölcsök, a tengeri herkentyűk vizonyt megfizethetőek a piacon. Ez mondjuk talán jogos is, hiszen a tenger pár lépésre van.

Ha van kedved, kövess minket a Facebookon

https://www.facebook.com/815Vacsorabar/

Szólj hozzá