2017. okt 03.

Főzzünk vagy ne főzzünk?

írta: Női Akadémia
Főzzünk vagy ne főzzünk?

fuszerek.JPGMinden nap eszünk. Reggel, délben, este. Megszoktuk, így van rendjén, és lássuk be, kell  is :) De mit? Futtában reggel egy pékségben, a munkahelyünkhöz közel egy kifőzdében délben... És este talán otthon, talán olyat, amit mi készítünk. Nem vagyok kifőzde ellenes, ezt most itt szeretném leszögezni. Továbbá azt is szeretném elmondani, hogy az esti szendvicsnek sem mondok ellent, sőt, imádok jó éttermbe járni! Ám naponta egyszer kell olyan, ami jó, ami egészséges, ami úgy laktat, ahogy arra a szervezetünk éhezik.

Lássuk hogyan...

Tészta! Nagy kedvenc, bárhogyan. Nem kell rá készülni, a titka, hogy mindig finom. Nem kell más hozzá, mint ami éppen otthon van. Ha ez paradicsom, akkor az, ha ez mindenféle zöldség, akkor az. Ragut készítünk belőle. (Ragu: hagyma, vagy paradicsom, vagy mindkettőt kockára vágva pirítunk, és hozzádobjuk, amink még van.) A ragu rákerül a tésztára, és ehető. Nekem átlagosan 15 perc egy tészta a kipakolástól a tányérra kerülésig.

Hús! Bármilyen húst teflon, vagy vas serpenyőben grillezünk kevés oliva olajon. Saláta ágyon tálalva. 15-30 perc.

Leves! Bármilyen zöldségből készülhet, akár többől egyszerre. Elkezdjük főzni, és amikor már igazán puha, tejföl, vagy tejszín -turmix, és kész. Ha kicsit meg akarjuk bolondítani, félreteszünk abból a zöldségből, amiből készül, nagyon vékonyra szeletelve kisütünk belőle forró olajban, mint egy chips, és a leves tetején tálaljuk. 30-45 perc.

Fűszerezés! Én a frissben hiszek, abban, amiből le tudunk csípni, de persez van olyan, amikor az ember csal egy kis szárítottal. De egészen más lesz az íze az ételnek, bármiről is legyen szó, ha élő a fűszer. Ma már nem túl bonyolult beszerzeni sem, mert minden hipermarketben árulják. Napos hely, sok víz -ez a titka. Nem túl helyigényes, ám minden ételünk nagyon hálás lesz érte. U.i.: Sosem hittem a "nagykönyv" szerinti fűszerezésben. Mindenkinek megvan a saját ízvilága. Én pl nem teszek feltétlenül a kacsához rozmaringot, vagy vegetát a levesbe, mert nekem nem hiányzik. Kísérletezni kell. Mindenki képes arra, hogy megtalálja azt, amitől neki lesz "finom" valami, de amíg nem, addig lehet követni recepteket. 

Ha ven kedved, kövess Minket a Facebookon

https://www.facebook.com/815Vacsorabar/

 

 

Szólj hozzá