2017. okt 03.

Húsmentesen is van élet part 1. -rakott gomba

írta: Női Akadémia
Húsmentesen is van élet part 1. -rakott gomba

krumpli_alap.JPGArra gondoltunk, hogy kicsit azoknak is kedveznénk, akik nem esznek, vagy nem mindig esznek húst. Az ötlet két helyről jött. Egyrészt még a múlt héten ettem valami hasonlót -ugyan hússal- másrészt a hétvégi piacozásos főzéses mókából ez maradt a hűtőben.

Újburgonya, gomba

 

 

krupli_gomba_tepsiben_nyers.JPGSzeletekre vágtuk a burgonyát, és a gombát, ezt két rétegben megsózva, fűszerezve egy tűzálló edénybe raktuk.

Fűszerek: petrezselyem, bors, bazsalikom.

Tejszínnel meglocsotuk és sajtot tettünk rá. -ez lehet sima trappista is, mi vegyeset használtunk-

190 fokon 30 perc, utána grill.

 

krumpli_gomba_sajttal_sutve.JPGEz lett belőle, ízletes, finom, könnyű... Mi leves után ettük, mint főételt, de akinek ez így kevés, keverhet bele bacont.

Jó étvágyat!

Ha van kedved, kövess minekt a Facebookon

https://www.facebook.com/815Vacsorabar/

Szólj hozzá