Recept -Kagyló
Kagyló. Imádom.
A képen paradicsomos vörösboros, de természetesen a fehérboros petrezselymes is csodálatos.
Beszerzés: Metro áruház -nem a reklám helye, de ott mindig van friss, a fagyasztott nem én vagyok.
Elkészítés: alaposan megmossuk, majd olíva olajon sok fokhagymát futtatunk, aztán hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot - kb 3-4 perc, utána ízleés szerint jöhet a bor, és hozzárakjuk a kagylót, lefedjük. Amikor kinyíltak, készen is van. Fontos, hogy amik nem nyíltak ki, azokat nem szabad feszegetni, hanem kuka, ugyanis nagyon betegek lehetünk tőle.
Lábjegyzet: itt is javaslom a tunkolás funkció bekapcsolását valamiféle finom kenyérfélével, ugyanis isteni a cucc, amiben van... Kár kihagyni!
Ha van kedved, kövess Minket a Facebookon