Recept -Lecsó
Mint mindennek, a tökéletes lecsónak is az alapanyag a titka. Lehet persze pöttyedt paradicsomból és paprikából csinálni, hiszen így szoktuk meg, de én most mégis azt tanácsolnám, hogy olyat válasszunk, ami finom, és ress.
Hozzávalók elkészítése: Felvágjuk a paprikát, a paradicsomot (arány 2/3-1/3-ad) és az újhagymát, majd megsózzuk. A szalonnát kockára, a kolbászt karikára.
Elkezdjük az egyik serpenyőben megsütni a szalonnát a kolbásszal, amikor ropogós és kész, lecsöpögtetve félrerakjuk.
Aztán erősebb lángon a szalonna és a kolbász zsírjában a paprikát, a paradicsomot, és a hagymát megsütjük (nem főzzük). Amikor késznek látjuk, egy kevés pirospaprikát adunk hozzá, és miután jól elkevertük, hozzáadjuk a tojást.
Amikor kész, belekeverjük a szalonnát -így ropogós maradt.
Lábjegyzet: a felső képen annyi a csalás, hogy kacsatepertőt is csináltunk, ami látszik a bal sarokban :)