2017. okt 03.

Recept -Lecsó

írta: Női Akadémia
Recept -Lecsó

lecso1.JPGMint mindennek, a tökéletes lecsónak is az alapanyag a titka. Lehet persze pöttyedt paradicsomból és paprikából csinálni, hiszen így szoktuk meg, de én most mégis azt tanácsolnám, hogy olyat válasszunk, ami finom, és ress. 

Hozzávalók elkészítése: Felvágjuk a paprikát, a paradicsomot (arány 2/3-1/3-ad) és az újhagymát, majd megsózzuk. A szalonnát kockára, a kolbászt karikára.

Elkezdjük az egyik serpenyőben megsütni a szalonnát a kolbásszal, amikor ropogós és kész, lecsöpögtetve félrerakjuk.

Aztán erősebb lángon a szalonna és a kolbász zsírjában a paprikát, a paradicsomot, és a hagymát megsütjük (nem főzzük). Amikor késznek látjuk, egy kevés pirospaprikát adunk hozzá, és miután jól elkevertük, hozzáadjuk a tojást.

kesz_lecso.JPGAmikor kész, belekeverjük a szalonnát -így ropogós maradt.

Lábjegyzet: a felső képen annyi a csalás, hogy kacsatepertőt is csináltunk, ami látszik a bal sarokban :)

Jó étvágyat!

Ha van kedved, kövess minket a facebookon

 

 

Szólj hozzá