2017. okt 03.

Market -Naschmarkt

írta: Női Akadémia
Market -Naschmarkt

A piac, ami két órányi autózással elérhető, és olyan finomságokat rejt, mintha földrészeket utaztunk volna érte. Ellátogattunk Ausztriába, a Naschmarkt-ra. A szakadó eső sem tántorított el minket attól, hogy egy picit megmutassuk ezt is, és persze kóstoljunk.

fuszerek_wien.JPGFűszerek így, szárítva. Én magam nem vagyok híve, ezt már kifejtettem többször, de kétségtelen tény, hogy van amit nem lehet mindig zölden beszerezni.

tengeri.JPGVan itt minden, pl. tengeri részleg, ilyen pultot több helyen is találhatunk. Friss, nem fagyasztott. Kicst az az érzésünk támad, tényleg csak pár órája kerültek ki a tengerből. Szinte már-már kérik: "vigyél haza". Aki szereti az efféle finomságokat, itt minden megtalálható. De a zöldségek és gyümölcsök szinte teljes palettája elérhető. 

eredmeny_wien.JPGAz eredmény :) -amit szeretünk, mindenből egy kicsi. Tökéletes előétel tál. Prosciutto és érlelt sonka, szalámik, sajttal töltött paradicsom - mini tök- paprika, ropogós kenyér, és friss füge paradicsommal. Kicsi csalás a képen: az aszalt koktélparadicsom a római utunk eredménye, erről majd később.

Megállapításaink: Nem nagyon volt olyan, amit ne tudtunk volna megkapni. Akár egy friss, és érett déli gyümölcsről beszélünk, akár a tengeri különlegességekig. Nálunk ez a piac 10-es. Egy dologgal kell csak készülnünk: megfelelő mennyiségű eruróval, mert a minőség, és a "minden" nem olcsó.

Ha van kedved, kövess minket a Facebookon

https://www.facebook.com/815Vacsorabar/

Szólj hozzá